Kommende kurser

NJC tilbyder løbende kurser og særlige arrangementer ved konferencer.Her på siden finder du nyheder og artikler, der relaterer sig direkte til de kursusaktiviteter, der bliver afholdt.

Klimatkurs på Island: Spjutspets för den gröna omställningen

Kursen ger dig djupare förståelse i den pågående klimatkrisen under fem dagar i och utanför Reykjavik. Vi träffar forskare, entreprenörer, politiker och andra duktiga klimatjournalister. Vi kommer bland annat att behandla vetenskapsförmedling, greenwashing och artificiell intelligens som ett nytt verktyg för grävande klimatjournalistik.
Dato: 29 september - 4 oktober 2024
Sted: Reykjavik

Tilmeldingen er ikke åben

Arktis – midt i verden

Arktis er klodens nye brændpunkt og er kommet i top geopolitisk som følge af stormagternes rivalisering, krigen i Ukraine og klimakrisen. Nordisk Journalistkursus 2024 rejser fra København til Island og Grønland, hvor sikkerhedspolitik i de kommende år vil påvirke på alle parametre og hvor økonomi, miljø og klima er direkte koblet til det skærpede trusselsbillede.
Dato: 14. - 26. oktober 2024
Sted: København, Reykjavik og Nuuk

Tilmeldingen er ikke åben

Tidligere kurser

Her vises NJC's tidligere afholdte kurser og særlige arrangementer.

Klimat för lokaljournalister

Klimatförändringarna är globala men konsekvenserna börjar och slutar lokalt. NJC:s klimatkurs ger dig ny inspiration och kunskap om hur du som lokaljournalist kan skapa konkreta klimatberättelser som når ut till din målgrupp, hur du ger dina reportage perspektiv och går ett steg djupare.
Dato: 22. - 26. april 2024
Sted: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus

Tilmeldingen er ikke åben

Studierejse til Grønland – en arktisk nation i forvandling

Grønland får stadig større betydning i Arktis. Stormagternes interesser vokser - i USA, Rusland, Kina og EU. Internt i Grønland arbejder stærke kræfter for uafhængighed, og det første bud på en forfatning er skrevet. Vi rejser til Nuuk, graver i dilemmaerne og opsøger de centrale aktører.
Dato: 11. - 18. maj 2024
Sted: Nuuk, Grønland

Tilmeldingen er ikke åben

Kan COP28 bremse klimakrisen?

Sådan dækker du topmødet: Få viden om nye tendenser inden for klimaløsninger, stil spørgsmål til nordiske klimaministre og få udvekslet erfaringer om klimajournalistik med norske og svenske kolleger.
Dato: 12. oktober 2023
Sted: DMJX Emdrup, Danmark

Tilmeldingen er ikke åben

Hvad magter Norden?

Nye trusler, ny virkelighed – kan Norden udnytte de nye muligheder? Ukraine-krigen har skabt et fokus på et nordisk sikkerhedspolitisk fællesskab inden for NATO. Hvordan ser fremtiden ud for det nordiske samarbejde? Konference om nye trusler, sikkerhedspolitik og forsvarssamarbejde i Norden.
Dato: 9. juni 2023
Sted: Eigtveds Pakhus, København

Tilmeldingen er ikke åben

Klimatkurs Island: Pionjärer inom grön omställning

Island har erfarenheter av hållbar utveckling och grön energi som många andra länder bara kan drömma om. På Island verkar några av världens största aktörer inom att infånga, lagra och avlägsna CO2 ur atmosfären. Därför reser vi till Island, där en mängd av de lösningar världen saknar redan har tagits i bruk.
Dato: 1. - 7. oktober 2023
Sted: Reykjavik, Island

Tilmeldingen er ikke åben

Tromsø-NJC-aarhus-kursus

Arktis och den nya nordiska verkligheten

Få kunskap om Arktis, grön och digital omställning, säkerhets- och utrikespolitik. Aarhuskursen 2023 handlar om den nya nordiska verkligheten. En verklighet, där det arktiska området har fått enorm betydelse.
Dato: Tromsö och Oslo från 27.10.23 till 3.11.23 / Bryssel från 26.11.23 till 1.12.23
Sted: Tromsö, Oslo, Bryssel

Tilmeldingen er ikke åben

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg

Aarhuskursen 2022: Grannar runt Östersjön och i Europa

Säkerhet, miljö och kultur kommer att ta mycket plats i årets Århuskurs. Med besök i Finland, Estland och EU:s huvudstad Bryssel står det naturligtvis också Ryssland på en del av innehållet.
Dato: 31.10.-06.11.22 och 28.11. - 02.12.22
Sted: Helsinki, Tallinn, Bruxelles

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere
Tag med til Island på klimakursus

Klimatkurs i Island: stärk bevakningen av klimatkrisen

Borde journalister och medier mer kraftfullt påpeka de mest skrämmande konsekvenserna? Eller ska vi fokusera mer på innovativa lösningar som kan ge hopp? Kom till Island och upplev klimatförändringarna, träffa forskare och andra experter och bli vassare på klimatjournalistik.
Dato: Datum: 10 - 14 oktober 2022
Sted: Plats: Island

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere
Tag med til Island på klimakursus

Klimakursus i Island: dæk klimakrisen stærkere

Skal journalister påpege klimaforandringernes alvorlige konsekvenser eller fokusere mere på innovation, der giver håb? Tag med til Island og oplev klimaforandringer, mød forskere og andre eksperter og bliv skarpere på klimajournalistik.
Dato: 10. - 14. oktober
Sted: Island

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Aarhuskurset 2022: Norden og de nære naboer

Tre hovedstæder på to uger: Helsinki, Tallinn og Bruxelles. Nordisk Journalistkursus handler i 2022 om sikkerhed, miljø og kultur. Det bliver et tæt program med input fra medier, kultur, toppolitikere, eksperter - og gode chancer for at lave egne historier fra tre lande.
Dato: 31.10.-06.11. & 28.11. - 02.12.
Sted: Helsinki, Tallinn, Bruxelles

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Pressens vilkår i dagens Rusland

Et kursus om mennesker, medier, presse- og ytringsfrihed i vores store naboland. Med udgangspunkt i Helsinki stiller vi de centrale spørgsmål: Kan man tale om demokrati og pressefrihed i dagens Rusland?
Dato: 20.-25. marts 2022
Sted: Helsinki

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Digital innovation i nordiske medier

Til dig, der vil arbejde med digital journalistik, som kan gøre en forskel og fastholde brugerne. Et tre-ugers kursus i digitale værktøjer, tendenser, trends og måder at arbejde på. Afholdet i Aarhus, Stockholm og Bergen.
Dato: 4.-7. april, 2.-6. maj, 7.-10. juni 2022
Sted: Aarhus, Stockholm og Bergen

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Tre byer: Bergen – Aarhus – Bruxelles

2022-udgaven af Nordisk Journalistkursus bliver med fokus på den grønne omstilling, på fremtidens journalistik og på det nye Europa post-corona/-Brexit.
Dato: Kurset er aflyst
Sted: Bergen, Aarhus, Bruxelles

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere