Kan COP28 bremse klimakrisen?

Skal du dække COP28 i november-december?

Vi varmer op til topmødet i Dubai. COP28 bliver en afgørende test på, om det globale samarbejde kan levere resultater. Kan COP28 bremse klimakrisen? Hvordan skal vi dække forhandlinger og koble historierne med den nationale klimadagsorden? Seminaret er ikke bare for journalister, der skal dække COP28 fra Dubai eller hjemmefra, men også for almindelige nyhedsreportere, der ønsker at vide mere. Der er tale om et hybridarrangement med simultan deltagelse i Oslo, Stockholm og København. I løbet af dagen er der fælles online sessioner og nationale break-outs, oplæg og debatter.

Seminaret foregår i København den 12. oktober kl 09-15. Samtidig mødes norske og svenske kolleger fysisk i Oslo og Stockholm, og undervejs i løbet af dagens program vil vi mødes i fælles onlinesessioner.

Program:

08:30 – Ankomst, kaffe og en croissant.

09:00 – 09:30 Velkomst og intro til dagen. Ved dansk moderator, journalist Gerd Maria May, Room of Solutions.

09:30 – 10:30   Fællesnordisk Klimatopmøde (simultant med Oslo og Stockholm). Hvad er de nationale positioner forud for Cop-forhandlingerne? Forskelle mellem SE, DK og NO. Vil det lykkes denne gang at gøre forhandlingerne om de globale klimamål til en succes? Vi møder Danmarks minister for global klimapolitik, Dan Jørgensen, der får en helt central rolle under forhandlingerne i Dubai, hans norske kollega, klima- og miljøminister Espen Barth Eide, og den svenske chefforhandler for klima, Mattias Frumerie.

10:30 – 10:45 Kaffe og kort opfølgning. Hvad kan vi udlede af ministermødet?

10:45 – 12:00  Cop-dækning cases og debat. Gider læserne/lytterne/seere katastrofehistorier og COP-dækning? Hvordan får vi koblet COP28 sammen med den nationale klimadagsorden? Hvilken form for klimajournalistik virker? Oplæg ved Gerd Maria May. Debat med klimajournalist Magnus Bredsdorf, Politiken, Iver Høj Nielsen fra State of Green og forperson for Ungeklimarådet Nadia Gullestrup Christensen – en ud af to unge europæere udpeget som EU’s ungdomsdelegat til FN. Nadia deltog bl.a. ved COP27 i Egypten og COP26 i Skotland.

12.00 – 13.00 Frokost i kantinen ved DMJX, Emdrup

13.00 – 13.40  EU klimastrategi forud for COP28. Ved Kurt Vandenberghe, Generaldirektør for Climate Action. Europa Kommissionen. Topforhandler ved Cop28 i Dubai.

13.40 – 14.00   Kaffepause

14.00 – 14.45   Sådan vil jeg dække COP28. Ved Fiona Harvey, klimaredaktør, The Guardian. Fiona Harvey har dækket klimastof siden 2004, først for Financial Times og siden for The Guardian. Harvey vandt en Society of Environmental Journalists pris for sin dækning af COP26.

15:00              Afrunding og wrap-up – fokuspunkter fra Norge og Sverige.

15:30              Farvel og tak for denne gang

 

Seminaret er arrangeret i samarbejde med Medieinstitutet Fojo, Institutt for Journalistikk og Foreningen af Energi- og Miljøjournalister.

 

 

Læs mere

Tilmeldingen er ikke åben