Kommende kurser

NJC tilbyder løbende kurser og særlige arrangementer ved konferencer.Her på siden finder du nyheder og artikler, der relaterer sig direkte til de kursusaktiviteter, der bliver afholdt.

Klimakursus i Island: Frontløber for den grønne omstilling

Island har en historie med bæredygtig udvikling og grøn energi, som mange andre lande, bl.a. Danmark, kun kan drømme om. Og Islands regering går målrettet efter CO2-neutralitet allerede i 2040. Vi rejser til Island for at forstå klimakrisen og dens løsninger bedre - og hvordan vi journalistisk kan forbedre dækningen i takt med krisens udvikling.
Dato: 1. - 7. oktober 2023
Sted: Reykjavik, Island

Arktis och den nya nordiska verkligheten

Få kunskap om Arktis, grön och digital omställning, säkerhets- och utrikespolitik. Aarhuskursen 2023 handlar om den nya nordiska verkligheten. En verklighet, där det arktiska området har fått enorm betydelse.
Dato: Tromsö och Oslo från 27.10.23 till 3.11.23 / Bryssel från 26.11.23 till 1.12.23
Sted: Tromsö, Oslo, Bryssel

Tidligere kurser

Her vises NJC's tidligere afholdte kurser og særlige arrangementer.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg

Aarhuskursen 2022: Grannar runt Östersjön och i Europa

Säkerhet, miljö och kultur kommer att ta mycket plats i årets Århuskurs. Med besök i Finland, Estland och EU:s huvudstad Bryssel står det naturligtvis också Ryssland på en del av innehållet.
Dato: 31.10.-06.11.22 och 28.11. - 02.12.22
Sted: Helsinki, Tallinn, Bruxelles

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere
Tag med til Island på klimakursus

Klimatkurs i Island: stärk bevakningen av klimatkrisen

Borde journalister och medier mer kraftfullt påpeka de mest skrämmande konsekvenserna? Eller ska vi fokusera mer på innovativa lösningar som kan ge hopp? Kom till Island och upplev klimatförändringarna, träffa forskare och andra experter och bli vassare på klimatjournalistik.
Dato: Datum: 10 - 14 oktober 2022
Sted: Plats: Island

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere
Tag med til Island på klimakursus

Klimakursus i Island: dæk klimakrisen stærkere

Skal journalister påpege klimaforandringernes alvorlige konsekvenser eller fokusere mere på innovation, der giver håb? Tag med til Island og oplev klimaforandringer, mød forskere og andre eksperter og bliv skarpere på klimajournalistik.
Dato: 10. - 14. oktober
Sted: Island

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Aarhuskurset 2022: Norden og de nære naboer

Tre hovedstæder på to uger: Helsinki, Tallinn og Bruxelles. Nordisk Journalistkursus handler i 2022 om sikkerhed, miljø og kultur. Det bliver et tæt program med input fra medier, kultur, toppolitikere, eksperter - og gode chancer for at lave egne historier fra tre lande.
Dato: 31.10.-06.11. & 28.11. - 02.12.
Sted: Helsinki, Tallinn, Bruxelles

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Pressens vilkår i dagens Rusland

Et kursus om mennesker, medier, presse- og ytringsfrihed i vores store naboland. Med udgangspunkt i Helsinki stiller vi de centrale spørgsmål: Kan man tale om demokrati og pressefrihed i dagens Rusland?
Dato: 20.-25. marts 2022
Sted: Helsinki

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Digital innovation i nordiske medier

Til dig, der vil arbejde med digital journalistik, som kan gøre en forskel og fastholde brugerne. Et tre-ugers kursus i digitale værktøjer, tendenser, trends og måder at arbejde på. Afholdet i Aarhus, Stockholm og Bergen.
Dato: 4.-7. april, 2.-6. maj, 7.-10. juni 2022
Sted: Aarhus, Stockholm og Bergen

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere

Tre byer: Bergen – Aarhus – Bruxelles

2022-udgaven af Nordisk Journalistkursus bliver med fokus på den grønne omstilling, på fremtidens journalistik og på det nye Europa post-corona/-Brexit.
Dato: Kurset er aflyst
Sted: Bergen, Aarhus, Bruxelles

Tilmeldingen er ikke åben

Læs mere