Udgivelser - bøger og publikationer

Nordisk Journalistcenter udgiver regelmæssigt bøger og publikationer. Her på siden har vi samlet et overblik over de seneste.

En del materiale bliver udgivet i samarbejde med Nordisk Ministerråd. Det sker typisk som led i en større aktivitet, der afsluttes med en bog eller anden for for publikation.

Udgivelser (nyeste først)

NYTTIGT ARBETSREDSKAP: NJC HAR KARTLAGT RYSKA MEDIERNJC har kartlagt ryska medier. Arbetsredskap för nordiska journalister och redaktioner

Rapporten Truth vs. Truth. En  omfattande kartläggning av rysktalande medier i nordvästra Ryssland, Baltikum och Norden.

Kartläggningen är tänkt som ett arbetsredskap för nordiska journalister och redaktioner, t ex sportredaktioner som ska täcka sommarens fotbolls-VM i Ryssland (2018).

Download: Truth vs Truth (pdf) 

 

BILLEDER DER ÅBNER DØRE: NJC’S FOTO-MASTERCLASS I RUSLAND ”NEXT TO ME”

Next to Me, photo book. Russian and Nordic photographers tell each other's stories. NJC project, funded by the Nordic Council of Ministers

Next to Me, fotobog. Russiske og nordiske fotografer fortæller hinandens historier.

Et af fotografierne blev kåret som “Årets Bilde” i Norge. Taget i Rusland af den norske fotograf Katinka Hustad.

Se mere:

Billeder der åbner døre – NJCs Foto-Masterclass i Rusland “Next to Me”

“Årets Bilde” er i fotobogen “Next to Me”

JUBILÆUMSSKRIFT – NORDISK JOURNALISTSCENTER – herfra, härifrån, maanngaanit, héðan i frá, tästä eteenpäin, heðani, отсюда

Jubilæumsskrift - Nordisk Journalistcenter 60 år

NJCs 60 års jubilæum – 1957 – 2017. Født som idé hos nordiske politikere og realiseret af Nordisk Ministerråd, der ville siker videregående uddannelse af journalister i Norden.

Vi har samlet en række eksempler og indtryk af NJC i dag. Vi har en spændende historie, der er nok at blive nostalgisk over. Vi har som institution været truet på eksistensen, men vi er her endnu. Som humlebien, der ikke kan flyve, men gør det alligevel. Og nu ser vi fremad – fremtiden begynder nu.

Download:
Nordisk Journalistcenter – Jubilæumsskrift 60 år 

 

 

Den svåra yttrande-friheten – Nordiska röster

Illustration: Ole Rode Jensen

I foråret 2017 udgav Nordisk Ministerråd i samarbejde med Nordisk Journalistcenter debatbogen “Den svære ytringsfrihed”, der sætter fokus på dilemmaerne omkring ytringsfrihed i mediebranchen og offentligheden.

14 skribenter fra hele Norden bidrog med debat om hate speech, nye stemmer blandt indvandrere, den teknologiske påvirkning af medieudviklingen og de økonomiske udfordringer.

Læs artiklen: Den svåra yttrande-friheten – Nordiska röster