Panama-afslørere møder NJC-kursister

Aktuelt, Aarhus Kurset, Journalistik, Kursus, Netværk,
John Hansen, redaktionschef på Politiken, leder den redaktion på Politiken, som var med til bringe de første internationale artikler om "Panama-lækagen" (foto Politiken)

Politikens gravechef – del af tre-uger-kurset ”Aarhus 2016: Pres på Norden”

”Internationale netværk er vigtigt – og det bliver endnu vigtigere i fremtiden.” Sådan siger John Hansen, den journalistiske chef for den gravergruppe på det danske dagblad Politiken.

         
  Kursusbeskrivelse     Tilmeld/Anmäld

Af Anders Lange 

John Hansen har været dybt involveret i den internationale afsløring af skattesvindel i milliard-klassen med udgangspunkt i de lækkede dokumenter fra Panama-firmaet Mossack Fonseca. Resultatet er fokus på billioner af skjulte skattepenge fra store internationale firmaer.

John Hansen møder deltagerne på ”Aarhus 2016: Pres på Norden” i København og fortæller om arbejdet på tværs af nordiske og internationale grænser – en vej frem for journalistikken.

”Og den kræver en godt netværk på tværs af grænserne,” siger John Hansen.

Netværk er et af resultaterne af ”Aarhus 2016: Pres på Norden”, hvis man spørger deltagerne.

John Hansen
Redaktionschef på Politiken, leder den redaktion på Politiken, som var med til bringe de første internationale artikler om “Panama-lækagen”.

Politiken har med ham som leder afdækket store, internationale sager som de fire tidligere store lækageprojekter:

WikiLeaks’ Cablegate (2011)
OffshoeLeaks (2013)
LuxLeaks (2014)
SwissLeaks (2015)

John Hansen fortæller om det tætte samarbejde internationalt og er en varm fortaler for stærke, personlige netværk i journalistikken – på tværs af grænserne.

Der bliver god tid til Q&A.