Folkemødet på Bornholm: Mød prisvindende fotojournalistik der skaber netværk mellem Rusland og Norden

Aktuelt, Foto/Photo, Journalistik, Rusland,
14 unge fototalenter fra Norden og Rusland deltog i "Next to Me" workshoppen. Foto: Mads Greve, lektor på Danmarks Medie og Journalisthøjskole.

På Folkemødet på Bornholm præsenterer NJC fotobogen Next to Me, der er skabt i et fælles journalistisk projekt af unge fotojournalister fra Norden og Rusland som led i en NJC-Masterclass.

Mød op, se eksempler og få fortællingen om et vellykket samarbejde på micro-niveau i et felt med storpolitiske udfordringer. 

Af Joan Rask

Morgenmaden er serveret fredag den 15. juni 2018 kl. 9.00 i Nordens Telt (ved Cirkuspladsen – område C) på Folkemødet på Bornholm, og det store lærred i teltet er klar til at vise fotojournalistik, når det er bedst.

Det er den prisvindende fotograf Mads Nissen, der blev kåret som “Årets danske pressefotograf 2017” og som fik den prestigefyldte pris for verdens bedste pressefoto i 2015, der præsenterer fotobogen og det bagvedliggende uddannelses- og netværksprojekt. Det sker sammen med John Frølich, der er ekspert i Nordens forhold til EU, leder af Nordisk Journalistcenter og lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Nordisk Ministerråd er vært og kalder projektet “et blændende eksempel på nordisk/russisk fotojournalistik”.
Mere info.: Morgenmøde og Nordisk-russisk prisvindende fotojournalistik (norden.org).

I marts 2018 blev et af bogens billeder kåret som Norges bedste pressefoto. Vinderbilledet blev taget af fotograf Katinka Hustad, der var blandt deltagerne i NJCs Masterclass. Her skulle nordiske fotografer blandt andet fotografere i Rusland og russiske fotografer fotografere i Norden. 
Undervejs fik deltagerne præsenteret teori, de eksperimenterede og samarbejdede om deres endelige fælles produkt – fotobogen ”Next to Me”.

Next to Me, fotobog. Russiske og nordiske fotografer fortæller hinandens historier. NJC projekt, finansieret af Nordisk Ministerråd

Mere:

Fakta:
Foto-bogen Next to Me

Deltagerne var udvalgt efter ansøgning og målet var lige mange nordiske og russiske deltagere, lige mange kvindelige og mandlige deltagere. 14 fotografer slap igennem nåleøjet og mødtes til masterclass første gang i Sankt Petersborg og sidenhen i København.

Folkemødet på  Bornholm

Deltag også i: Hvad siger de om os i Rusland? Hvordan skriver medierne i Rusland om Norden, og hvordan skriver de nordiske landes medier om Rusland
Debat torsdag den 14. juni kl. 17.15-18.00 – også Nordens Telt, ved Cirkuspladsen – område C.