Tilbud: Studietur om energiområdet for journalister i Norden

Foto: Johannes Jansson/norden.org
Foto: Johannes Jansson/norden.org

NJC-studietur til København og Oslo, 25.-28. september 2017

Nordisk Journalistcenter inviterer nordiske journalister med interesse for energiområdet til at mødes, netværke og blive up-to-date på Norden i den grønne omstilling

Af Claus Leick 

I Sverige og Norge stormer elbilerne frem. Næste skridt bliver at bruge el-bilernes batterier som små el-børser, hvor elektricitet bliver ”købt og solgt” i løbet af natten alt efter, hvor der ellers er brug for den grønne el.

Læs mere om: NJC-studietur for klimajournalister – Norden i den grønne førertrøje 

Det er en af årsagerne til at denne NJC-studietur er udviklet. Her kommer vi helt tæt på den nyeste viden og teknologi i den grønne omstilling i Norden. Vi besøger projekter og snakker med eksperter i København og Oslo.

Fakta er nemlig, at teknologien og logistikken hele tidenbliver bedre og billigere, og vi bruger i stigende grad den grønne el mere smart i vores hjem og i virksomheder.

DONG Energy fx tilbudt at bygge hav-vindmølleparker helt uden tilskud. Det er nemlig lykkedes at få mere grøn el ud af både vindmøllerne, solceller og vandkraft.

De nordiske lande er godt igang med det næste store ryk i den grønne energi-omstilling, og vi udvikler i disse år en vigtig teknologi, som andre lande kommer til at nyde godt af i de kommende år.

Kurset henvender sig til nordiske journalister, der bl.a. skriver om energi og samfund.

Deltagelse er gratis, dog er transport til København og hjem fra Oslo på egen regning.

Læs mere om: NJC-studietur for klimajournalister – Norden i den grønne førertrøje 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *