Talere og stemningsbilleder fra NJCs 60 års jubilæumsreception

Aarhus Kurset, Folk i Norden, Kultur, Kursus, Rusland, Viden

Nils Hanson, tidl. leder af Uppdrag Granskning, graverteam på SVT taler ved NJCs 60 års jubilæumsreception

Gæster og talere udtrykte stor glæde og respekt for Nordisk Journalistcenter (NJC), da organisationen fejrede 60 år med netværk og fællesskab mellem journalister fra hele Norden

De 60 år blev markeret ved en reception på DMJX Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der huser NJC. Her gav tidligere rektorer og ledere af NJC, kursusledere og indbudte gæster NJC fine ord med på vejen – mod de næste 60 år.

Tidligere rektor for NJC, islandske Sigrún Stefánsdóttir, havde to indrømmelser. Den ene var, at hvis NJC havde været en mand, ville hun være lidt forelsket – den anden var, at hun havde arbejdet aktivt som en del af NJC i 20 af de 60 år.

“Perioden åbnede mine øjne for vigtigheden af det nordiske samarbejde, hvordan vi bygger nordisk netværk blandt deltagerne, og hvordan det kan bruges i eftertiden,” sagde Sigrún Stefánsdóttir.

Perioden åbnede mine øjne for vigtigheden af det nordiske samarbejde, og hvordan vi bygger nordisk netværk blandt deltagerne, og hvordan det kunne bruges i eftertiden

-Sigrún Stefánsdóttir

Hun har været aktiv i mediebranchen hele sit liv og fremhæver netværkets styrke, fordi journalister på Island tydeligt mærker NJC-netværket hver gang, der sker noget afgørende nyt i landet, så er det nemlig NJC-deltagere fra hele det øvrige Norden, der tager kontakt, fortæller Sigrún Stefánsdóttir.

“Jeg ved, at jeg taler på vegne af Vest-Norden, Island, Færøerne og Grønland, når jeg siger, at NJC har en meget vigtig funktion. Det har åbnet døre for os, som ikke findes andre steder, både igennem Aarhus-kurset, tema-kurser og de aktiviteter, der kører i hjemlandene.” sagde Sigrún Stefánsdóttir.

Talerne
Hør dele af Sigrun Stefánsdóttir’s tale, russiske Anna Sharogradskaya, director Regional Press Institute, St. Petersborg, Nils Hanson, leder af Uppdrag Granskning, graver teamet SVT og the grad old NJC-man Anders Lange i samarbejde med Ole Rode Jensen, der overdrager NJC-nøglerne til John Frølich:

Video produceret af: Anna Birch Schmidt og Julie Voldby Bruun, DMJX 1. semester 2017 


Netværk der virker
At NJC er et netværk og meget mere end en almindelig institution, sandede John Frølich, lektor på DMJX allerede i ugerne op til jubilæet. Jubilæet var nemlig også skiftedagen, hvor han overtog ledelsen af NJC. En af hans første opgaver var NJCs 60 års Jubilæumsskrift. Det fik han en uge til.

“Det var i orden,  NJC er en lille organisation, så alle er travlt optaget af konkrete projekter. Men det bemærkelsesværdige var, hvor let jeg havde ved at indsamle stoffet – der var en enorm velvillighed, så alle fik afleveret til tiden, og vi nåede det…,” sagde John Frølich.


Stemninger og interview
Deltagere på Aarhus-kurset 2017 deltog sammen med indbudte gæster. Alle nordiske journalister og venner af NJC var velkommen.

Video produceret af: Anna Birch Schmidt og Julie Voldby Bruun, DMJX 1. semester 2017 

NJC’s 60 års jubilæumsskrift

Hvad handler NJC egentlig om. Bliv klogere på 15 min. Udpluk, sammendrag og korte fortællering om en spillevende 60-årig organisation.