Rekordstor interesse for klimakursus i Tromsø

Klima/Miljø, Kursus, Viden

I alt 46 nordiske journalister og redaktører vil gerne med på NJC’s kursus i Tromsø, der har plads til 20 deltagere. NJC planlægger at udvide med nyt, lignende kursus i Reykjavik i oktober 2020.

Af: Joan Rask

Interessen for NJC’s nye klimakursus ”Arktis ændres – hvad betyder det for os?” har været markant og overvældende.

I alt 46 nordiske journalister og redaktører fra Sverige, Danmark, Norge, Finland, Grønland, Island og Færøerne har søgt ind på kurset, hvor der kun er plads til 20 deltagere.

NJC har derfor været igennem en særdeles vanskelig udvælgelsesproces, – nu er de 20 udvalgt, og alle får besked i løbet af de kommende dage.

Der er dog også muligheder for de, der ikke er på deltagerlisten til Tromsø, understreger NJC’s daglige leder, John Frølich.

– Vi er meget glade for den store interesse, for det viser, at der lige nu er et momentum for at gå dybere ned og udvikle klimajournalistikken, siger John Frølich

 

NJC har to konkrete tilbud

1)
Man kan komme med i ”Nordic network for climate reporting”, et netværk, der lanceres i januar 2020, og hvor klimainteresserede journalister kan deltage i mindre seminarer, webinarer, og inspirere og støtte hinanden på tvær af Norden.

2)
Man kan deltage i et nyudviklet klimakursus, der foregår i oktober i Island 7 – 12. oktober 2020. Her tager NJC udgangspunkt i det faktum, at en meget stor, årlig klimakonference, Arctic Circle, holdes på Harpa i Reykjavik i oktober. Klimakurset lanceres først i januar 2020, men interesserede har allerede nu mulighed for at skrive sig på interesselisten. Send besked via mail til NJC’s internationale koordinator, Elisabeth Bjarløv, eb@dmjx.dk