Nyt nordisk podcast-akademi er på vej

Aktuelt, Lyd/podcast,

Snart slår Nordic Podcast Academy dørene op med en ny efteruddannelse for aspirerende podcastproducenter. Det er på høje tid, at efteruddannelse i lydfortælling bliver muligt med ECTS-point, siger medstifter Dorte Palle.

Af Martin Dahl Petersen

De seneste par år har podcasting haft voldsomt vokseværk. Ikke kun i Danmark, men også i resten af Norden. I dag lytter knap en femtedel af alle danskere ugentligt til podcast, og andelen er endnu større i både Sverige, Norge og Finland. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har oplevet en stigende efterspørgsel efter professionel uddannelse i podcasting, og nu er det så på vej.

Tidligere DR-chef Dorte Palle er gået sammen med sin medforfatter til Podcastbogen, Tor Arnbjørn, om at oprette en uddannelse for de podcast-passionerede. Som det første af sin slags i Norden, vil akademiet tilbyde et ECTS-givende diplommodul i podcasting. Indtil videre er det desværre kun danskere, der opnår de formelle ECTS-point. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Sound Hub Denmark og den nordjyske by Struer, hvor akademiet også vil ligge.

Struer er centrum for den danske lydindustri, og har i de seneste år brandet sig selv som Lydens By. Det er samtidig her, at man finder audio-koncernen Bang og Olufsens hovedsæde. Nordic Podcast Academy vil dermed blive en del af det udviklings- og lydmiljø, som allerede eksisterer i området.

Undervisningen vil bestå af alt fra fortælleteknik til lydbehandling og markedsføring. Der findes både et modul på dansk og et på engelsk. Det danske modul varer i alt seks dage, med tre dage i Struer og tre dage i København. Det engelske kursus varer kun tre dage, udelukkende i Struer og det egner sig til nordiske deltagere.

Som akademiets engelske navn antyder, har skolen internationale ambitioner. Der er mange talenter at finde blandt de nordiske lande, mener Dorte Palle, og dem vil hun have fat i. Norden har en kæmpe tradition for fortælling i lyd, og det skal dyrkes. Dorte Palle ser det nordiske brand, områdets faciliteter og skolens geografiske placering som en styrke, der forhåbentligt kan tiltrække talenter fra hele Norden og måske også resten af Europa.

Det første podcast-hold starter i foråret 2020.

Mere:

Nordic Podcast Academy
Podcast A til Z – sådan kommer du i gang (primært danske deltagere)