Ny international koordinator til Nordisk Journalistcenter

Aktuelt, Om NJC,
Elisabeth Bjarløv, international koordinator hos NJC

Elisabeth Bjarløv er ansat som international koordinator hos NJC. Hun har en kandidatgrad i russisk, har taget dele af sin uddannelse i Rusland og har erfaring med internationale projekter.

Af: Joan Rask 

Hun taler russisk og gør det rigtig gerne. NJC har ansat Elisabeth Bjarløv som international koordinator. Hun ved en masse om Norden, Rusland og har erfaring med internationalt samarbejde. Hendes job fremadrettet bliver koordinering og administration af Nordisk Journalistcenters projekter og kurser.

“Jeg glæder mig enormt meget til at arbejde for NJC og håber, at jeg kan være med til at åbne op for mere samarbejde mellem Norden og Rusland. Pressen er en utrolig vigtig spiller, og vi har rigtigt meget at lære – både russerne og os selv,” siger hun.

Hun er 33 år, bor i Aarhus og har arbejdet for Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 og Viborg Bibliotek.

“Det arbejde NJC udfører er enormt vigtigt. Det russiske har selvfølgelig særlig betydning for mig for jeg ved, at mange russere kun ser nyheder fra statsejede tv-kanaler, hvor de får serveret fjendebilleder af Vesten døgnet rundt,” siger hun.

Elisabeth Bjarløv oplever, at russerne ligner os langt mere end folk i Norden normalt tror. Når hun rejser rundt i Rusland, hører hun ofte folk sige: “Jeg er ikke patriot”. I begyndelsen forstod hun ikke, hvad det handlede om. Det gør hun nu.

Elisabeth Bjarløv, international koordinator, Nordisk Journalistcenter

Elisabeth Bjarløv, international koordinator,
Nordisk Journalistcenter

“Det er bare en anden måde at fortælle mig, at de ikke støtter Putin,” siger Elisabet Bjarløv.

Egentlig taler hun kun sjældent politik med sine russiske venner.

“Rusland er meget andet end politik. Kulturen er fantastisk og litteraturen har mange fortællinger, der har sat dybe spor i mig og de fleste russere er utrolig venlige og hjælpsomme, når man først lige har fået den første kontakt,” forklarer Elisabeth Bjarløv.

Hun har fået den russiske kultur ind med modermælken, for både hendes mor og mormor har altid været fascineret af russiske folkeeventyr, den russiske litteratur og kulturen. Men ud over en almindelig glæde og respekt for det kæmpe – og for de fleste også ukendte Rusland – har familien ikke tidligere haft relationer til Rusland.

“Første gang jeg besøgte Rusland, var jeg kun 19 år. Jeg ventede seks timer på banegården i Moskva og følte mig helt alene i verden, men siden dengang har jeg stort set altid følt mig meget velkommen,” siger hun.

Elisabeth holder sproget ved lige via frivilligt arbejde, russiske venner og sørger for at læse og tale russisk hver eneste uge.

Kontaktdata

Elisabeth Bjarløv
International Coordinator, Nordic Journalist Centre
Olof Palmes Allé 11, DK-8200 Aarhus N.
Tel.: +45 89 440 485
Mob.: +45 23 99 67 55
E-mail: eb@dmjx.dk