Moskvas affald skal nedgraves i det nordlige Rusland: ‘De behandler os ikke som mennesker’

Barents-regionen, Folk i Norden, Lokaljournalistik, Rusland, Viden

En nordisk/russisk workshop i Syktyvkar bragte journalist Solveig Helles Eriksen, Information ud midt i en skov i det nordlige Rusland. Her mødte hun en gruppe demonstranter, der har protesteret i mere end et år.

Workshoppen undersøgte grænsen mellem journalistik og aktivisme og kom samtidig helt tæt på demonstranter, aktivister, lokale journalister og myndigheder i området omkring Syktyvkar i det nordlige Rusland.

Demonstranterne frygter for miljøet, når Europas største losseplads skal opføres i deres lokalområde, og protesterne ses som et udtryk for russernes øgede bevidsthed om miljø og sundhed.

Solveig Helles Eriksen skrev efterfølgende artiklen: Moskvas affald skal nedgraves i det nordlige Rusland: »De behandler os ikke som mennesker«

Læs online eller download den fulde version: (med tilladelse fra journalist Solveig Helles Eriksen og Information): 

Moskvas affald skal nedgraves i det nordlige Rusland: 'De behandler os ikke som mennesker'

Workshoppen blev afholdt i oktober 2019 og var arrangeret af Nordisk Journalistcenter, Barents Press, Sverige, og den russiske medieorganisation 7×7.

Deltagerne kom fra Sverige, Rusland og Danmark og så nærmere på dilemmaer og grænseflader mellem journalistisk og aktivisme.