Journalisten Kim Wall’s ånd lever videre

Folk i Norden, Medier, Viden
Ingrid og Joachim Wall, forældre til Kim Wall, har oprettet en der, der støtter unge kvindelige journalister

I en ny bog om den svenske freelancejournalist Kim Wall, giver forældrene deres billede af datterens kamp for en bedre verden og den tragisk skæbne, hun blev udsat for. Pengene fra bogen går til andre kvindelige journalister, som vil gøre en forskel i verden.

”Kim Wall skal ikke mindes som et offer, men som den dygtige journalist hun var.” Det er det, forældrene håber at kunne bidrage til, ved at udgive ”Bogen om Kim Wall.”

Bogen om Kim Wall - Når ord slipper op. Af Ingrid og Joachim Wall.
Bogen om Kim Wall – Når ord slipper op. Af Ingrid og Joachim Wall.

Ingrid og Joachim Wall fortæller om deres datters livsmod og engagement, og om den dag hun blev taget fra dem.

Bogen udkom 18. november 2018 og en del af indtægterne vil gå til ‘The Kim Wall Memorial Fund’. En fond, der er oprettet af forældrene, hvor de vil støtte unge kvindelige journalister, som mange allerede har bidraget til.

Det første legat fra fonden blev uddelt på den 23. marts i New York, hvor Kim Wall kunne være fyldt 31 år. Det blev en dansk kvinde, Anne Kirstine Hermann, som blev den første modtager af penge fra Kim Walls mindefond.

Hun er født i Aarhus, var i 2007 praktikant på Ritzaus Bureau og har siden arbejdet for blandt andet Politiken og Danmarks Radio.

Hun har blandt andet arbejdet i Grønland, Latinamerika, Tyskland og USA. Undervejs tog hun en kandidat i antropologi, og hun har holdt forelæsninger om både antropologi og journalistik.

Anne Kirstine Hermann vil bruge stipendium fra mindefond til en bog om dansk kolonialisme i Grønland. Og det var netop det forældrene faldt for, da Kim Wall også havde et ønske om at komme til Grønland.

Inden sin død boede Kim Wall i København med sin danske kæreste og skrev som freelancejournalist for flere internationalt anerkendte medier – blandt andet The New York Times og The Guardian.

Se hendes mindeside og mere om fonden: Remembering Kim Wahl 

Fra den første uddeling i New York: Dansker bliver første modtager af penge fra Kim Walls Mindefond 

Af Gitte Smedemark