Hilde Sandvik møder NJC-kursister

Hilde Sandvik, kultur- og debatredaktør på Bergens Tidende, møder Aarhus-kursister (Foto: Anders Lange, 2012, fra et tidligere NJC-kursus)
Hilde Sandvik, kultur- og debatredaktør på Bergens Tidende, møder Aarhus-kursister (Foto: Anders Lange, 2012, fra et tidligere NJC-kursus)

Kulturredaktør Hilde Sandvik, Bergens Tidende, møder deltagerne på ”Aarhus 2016”. Et af temaerne er Nordisk presses rolle i jagten på en fælles nordisk identitet

Af Anders Lange

NJC-kursister møder en af norsk presses kendte debattører, kulturredaktør Hilde Sandvik under kurset Aarhus 2016: Pres på Norden.

”Jeg har jo lenge vært opptatt av Skandinavia og Norden og mener kunnskapen om det, som skjer i nabolandene er alt for lav.” sagde den 45-årige Hilde Sandvik til det norske netmedie Journalisten i januar 2016.

Som eksempel nævner hun i netavisen:
” Vi har enormt meget at lære ved finpudse svenske idéer op imod norske – og omvendt.”

Den i Norge kendte debattør stopper til sommer som kulturredaktør på Bergens Tidende. Hun vil bruge fremtiden på at lancere sit eget site med udgangspunkt i Nordens kulturelle identitet.


Broen – online nordisk mødested 

Projektet hedder Broen – og er under opbygning som et online mødested, der skal fokusere på Nordens kulturelle identitet. Sproget bliver skandinavisk.

Selv taler hun nynorsk, og det bliver hun ved med:

”Eg har vore ein skandinavia-nerd sidan eg var liten. Eg har lest dansk og svensk presse lenge. Eg blir ofte overraska over kor lite me veit om kvarandre,” har hun sagt til NRK’s hjemmeside.

Hilde Sandvik har været en markant debatredaktør og blogger i 10 år – de sidste fem år tillige som kulturredaktør.

Hun er en aktiv debattør med sigte på nye online-platforme for medierne – og ikke mindst en meget interesseret følger af den kultur- og samfundsdebat, som foregår på tværs af Nordens grænser.

Og det er denne debat – og jagten på kulturel, nordisk identitet – der ligger hende stærkt på sinde. Og det er det, hun vil diskutere med deltagerne på ”Aarhus 2016: Pres på Norden”.

Mødet vil foregå under Nordisk Råds session i København i november. Kurset foregår desuden i Reykjavik og Bruxelles og sætter fokus på Nordens udfordringer. Kurset kører fra 22. oktober – 12. november 2016 og giver samtidig mulighed for, at deltagerne bliver stærkere til at anvende sociale medier i journalistikken.

Tilmelding/Anmäl dig til kurset: Tilmelding – Aarhus 2016: Pres på Norden

Mere information om kurset: Aarhus 2016: Pres på Norden