Tag med til Arkhangelsk – tæt på klimaforandringer i arktisk

Aktuelt, Journalistik, Klima, Kursus, Rusland,
Isfjell i sol, Grønland. Foto: Silje Bergum Kinsten/norden.org

Kom tæt på klimaforandringer i arktisk

Tilmelding til Master Class: Arctic Cross Border 

Den globale opvarmning sætter sine tydelige spor i det Arktiske område, hvor miljø, dyr og mennesker for længst er begyndt at mærke konsekvenserne.

Klimaforandringerne foregår meget hurtigere her, end de fleste andre steder på jorden.

Med en fire dages Master Class i Enviromental og Climate Journalism, sætter NJC fokus på den bekymrende udvikling og indbyder journalister fra Norden og Rusland til et tværnationalt, journalistisk, netværkssamarbejde. Der foregår i den russiske på Arkhangelsk i september måned.

Klimazonerne rykker hvert år flere kilometer nordpå og det har enorme konsekvenser for biodiversitet. Samtidig jubler skibsfarten og olieselskaber, fordi den globale opvarmning pludselige giver dem helt nye muligheder for sejlads og råstofudvinding.

Miljøorganisationer anklager Arktisk Råd for at være for dårlige til at træffer beslutninger om, hvordan man kan forhindre miljøkatastrofer ved fx råstofudvinding og øget sejlads. Kritikken lyder ganske enkelt, at penge får lov at overtrumfe miljøet.

På NJC’s Master Class går vi tæt på den aktuelle udvikling med miljøet og klimaet, men ser også på om kritikken fra miljøorganisationer holder.

Og vi får styr på de mange tal, analyser og statistikker, mens vi er på Master Class’en, hvor der vil være en endags workshop om, hvordan man som journalist kan arbejde med klima- og miljødata.

Tilmelding til Master Classen er senest 1. juli – deltagelse og transport til Rusland, hvor kurset afholdes, er gratis.

Tilmelding og mere om Master Class: Artic Cross Border