Undersøgende journalistik med nordatlantisk deltagelse

GIJC står for Global Investigative Journalism Conference. GIJC finder sted hvert andet år. I år er den i Lillehammer

GIJC står for Global Investigative Journalism Conference. GIJC finder sted hvert andet år. I år er værtsbyen Lillehammer

Fra 120 lande har 900 journalister indtaget Lillehammer for at deltage i verdenskonferencen for undersøgende journalistik. En gruppe af journalister fra Grønland, Færøerne og Island har fået NJCs støtte til at deltage.

Med 160 præsentationer, metode-træning og tema-diskussioner er der tale om fire dage med fuldt program. Hvis du ikke er blandt de heldige, der kan være til stede i Lillehammer, er her en hurtig guide – næsten som at være der selv:

Web:
Følg med på gijc2015.org som er konferencens officielle website. Her finder du bl.a. masser af nyttige tipsheets. De største sessioner live-streames så du kan se og lytte med hjemmefra, mens de foregår.

Hvis du er på Twitter:
Fang #gijc15 og få deltagernes tweets.
Følg @nordjour som er NJCs officielle twitterprofil – eller følg NJCs @olerode, som også er på konferencen.

Apropos tipsheets for undersøgende journalister: Hvad med flere end 100 links til en guldgrube af databaser? Her er Margot Williams’ liste og her er Gerry Price’s liste – begge præsenteret for en sal propfuld af forventningsfulde journalister.

Eller hvad med “95 tools for investigative journalists”? – få den her.

Af Ole Rode Jensen