Stor interesse for klimakurset på Island

Klima/Miljø, Kursus, Resurser, Viden

NJC har modtaget 43 ansøgninger til efterårets klimakursus i Reykjavik, ”Arktis: Hvordan dækker vi klimakrisen stærkere?”, hvor der er plads til 18 deltagere.

Af: Mikkel Odgaard 

Det var en svær udvælgelsesproces, da de 18 pladser til efterårets klimakursus i Island skulle fordeles blandt de 43 kvalificerede ansøgere. Den store interesse peger på, at klima-journalistikken har fået et stærkere fokus i de nordiske medier.

Kurset i Island så dagens lys på baggrund af stor tilmelding til NJC’s afholdte klimakursus i Tromsø, hvor der også var langt flere kvalificerede ansøgere end pladser.

”Interessen for de to klimakurser i år viser, at der er et momentum, som NJC selvfølgelig arbejder videre på. Vi arbejder med planer for et nordisk klimanetværk og måske også et nordisk-russisk klimanetværk,” siger NJC’s daglige leder, John Frølich.

Du kan stadig nå Island og klima-journalistikken

Mens pladserne til kurset i Reykjavik er fordelt, kan du stadig komme på et NJC-kursus, hvor klima-journalistikken fylder en god del.

Dette års Aarhus-kursus har bæredygtighed i Norden som tema, og her vil klimaet igen have en markant plads. Samtidigt kommer kursisterne til Island, hvor de dels skal udvikle klima-journalistikken, dels deltage i Nordisk Råds årlige session.

Se mere om årets Aarhus-kursus: 20’ernes første Aarhus-kursus: Bæredygtighed – i Norden, i medierne, i Europa