Nordisk Journalistcenter får ny ledelse

John Frølich viser NJC-kursister rundt i Bruxelles

John Frølich, lektor på Danmarks Medie og Journalisthøjskole bliver ny leder af Nordisk Journalistcenter. Han har stor erfaring og viden om EU-institutionerne og deres samspil med Norden og har de seneste 20 år arbejdet målrettet med uddannelse og kompetenceudvikling blandt journalister og studerende

Af Joan Rask

En imponerende energi, en ildsjæl og en mand, der aldrig giver op, når han skaffer aftaler til sine kursister og studerende hos kommissærer, højt placerede embedsmænd og politikere generelt. Sådan kender kolleger, kursister og studerende John Frølich, der er ny leder af Nordisk Journalistcenter (NJC).

Journalister over hele Norden forbinder ofte John Frølich med NJC’s flagskib – Aarhus Kurset. Igennem mere end 10 år har han ført deltagerne rundt i Bruxelles og Strassburg og gjort sit yderste for at skabe mulighed for læring og kontakter til de mange EU- institutioner, de nordiske repræsentationer og ikke mindst til personer og organisationer med tilknytning til det europæiske parlamentariske system.

For John Frølich er jobbet som leder af NJC et endnu dybere skridt ind i det nordiske. Han glæder sig til at kunne arbejde endnu mere direkte med Nordens rolle i et stadig mere fragmenteret Europa.

“Jobbet ligger i direkte forlængelse af, hvad jeg tidligere har beskæftiget mig med, Norden, EU og Rusland. Ole Rode har som NJC-leder gjort en kæmpeindsats med nye projekter i Nordvest Rusland. De skal fortsætte og andre dele af NJC’s virke skal revitaliseres. Det arbejde glæder jeg mig meget til,” siger John Frølich.

John Frølich, lektor DMJX og leder af Nordisk Journalistcenter

John Frølich, lektor DMJX og leder af Nordisk Journalistcenter

En væsentlig del af NJC’s virke handler om opbakning til journalister og frie medier i Nordvest Rusland. Her er ytringsfrihed og pressens muligheder til stadighed under pres. Det vilkår kan NJC ikke ændre, men via uddannelse, udveksling og andre aktiviteter kan NJC bidrage til at øge viden og skabe netværk til russiske journalister.

Bag sig har John Frølich en uddannelse som journalist og en suppleringsuddannelse i Europa-studier fra Aarhus Universitet. Karrieren har budt på perioder som EU-korrespondent i Bruxelles, journalist i dagspressen, i Danmarks Radio og en periode som informationsmedarbejder i Aarhus Kommune. Han har derudover gennemført talrige workshops og undervisningsforløb i St.Petersborg og i Baltikum.

“NJC står for noget helt særligt – efteruddannelse med rod i det nordiske kulturelle fællesskab. Den helt særlige nordiske ånd og atmosfære gennemsyrer kurserne, og det skal vi værne om. Vi skal udvikle nye kurser med fællesnordisk merværdi, f.eks. om energi og miljø, forholdet til Rusland, det arktiske område og Baltikum”.


Fakta:

Nordisk Journalistcenters projekter er primært finansieret af Nordisk Ministerråd og administreres af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De senere år har ledelsesopgaven været varetaget af Ole Rode Jensen, der fratræder på DMJX 1. februar 2018, men fortsætter arbejdet for NJC på konsulentbasis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *