Netværk for nye i branchen

Viden

Nyt netværk for unge journalister skal give redskaber og kontakter, så de får den bedste begyndelse på karrieren

Den traditionelle karriere som journalist med fastansættelse og 10-års jubilæum i samme mediehus er virkeligheden for færre og færre. Mange oplever i stedet korte projekt-ansættelser og freelance-arbejde, og det kan tage år, før de får reelt fodfæste på mediearbejdsmarkedet.

”Vi ved, at det kan være svært at få fast grund under fødderne, når man er helt ny i branchen,” siger John Frølich, leder af  Nordisk Journalistcenter i Aarhus.

”Derfor opretter vi nu et unikt og stærkt netværk for unge nyuddannede fra Norden og Nordvestrusland, hvor tanken er, at de skal mødes og støtte hinanden på tværs af landegrænserne.”

Det nye netværk med titlen ‘New in Journalism’ skal skabe et fundament for de unge, hvor samarbejde, erfaringsudveksling og ny viden kommer i centrum.

Dette sikres af tre organisationer med mange års erfaring med efteruddannelse og cross-border netværksarbejde for journalister. Foruden Nordisk Journalistcenter er det Barents Press Sverige og Barents Press Rusland.

Netværkets fordele

Som medlem af netværket ‘New in Journalism’, bliver man inviteret med til online-seminarer, og der er også planlagt en række fysiske møder.

I første halvdel af 2022 skal medlemmerne mødes i den russiske by Skt. Petersborg, og tre tematiserede presseture er også på tegnebrættet – bl.a. et fokus på klima- og bæredygtig udvikling i Norden.

Her får det journalistiske netværk ekstra værdi med besøg hos organisationer, eksperter, lokalbefolkning og virksomheder i området.

Du er ikke alene

‘New in Journalism’-netværket skal støtte medlemmerne på flere niveauer. Hvis man som medlem finder sammen med en anden deltager, kan man søge finansiel støtte til fælles journalistiske projekter. Det kan f.eks. være reportageture, hvor historier kan afsættes i flere lande.

Netværket bliver også adgangskort til nye viden og opbygning af gode kontakter i mere end bare hjemlandet – noget der kan være guld værd i det journalistiske arbejde.

Fakta om ‘New in Journalism’

  • Netværket er for uddannede journalister med få års erfaring.
  • Netværket drives af Barents Press Sverige og Rusland samt NJC – Nordisk Journalistcenter.
  • Netværket er støttet af Nordisk Ministerråd og Det Svenske Kulturinstitut.

Læs mere om netværket her: https://www.barentspress.org/newinjournalism/

Yderligere kontakt

Mikkel Odgaard – mo@dmjx.dk