Den gode historie er altid moderne

Kursus
Deltagere på NJC's kursus i TV-storytelling i Island, 2022 sammen med kursusledere Sigrún Stefánsdóttir og Torben Schou. Foto: NJC

Deltagere på Nordisk Journalistcenters kursus i TV-storytelling har allerede taget de nye værktøjer i brug efter sidste uges kursus. Der er altid ting, man kan blive bedre til – både at huske de gode redskaber man har, og at tage nye redskaber i brug, når man fortæller historier med video.

De 12 deltagere fra islandske medier var samlet i Reykjavik. Her fortæller nogle af deltagerne om de ting, de vil huske fremover, når de går på arbejde som storytellers.

“Vi er ikke bare journalister, og vi er ikke dokumentarister. Når vi laver TV-indslag, skal vi være storytellers, der altid fokuserer på at fortælle den gode historie. Og det gælder ved alle typer af begivenheder. Der er også en god historie, der kan gøres konkret og nærværende ved et pressemøde,” fortæller Torben Schou, der var kursusleder. Han arbejder til dagligt på TV Avisen og 21 Søndag hos Danmarks Radio.

Han fortsætter:

“Når man har den luksus, det privilegie at være tæt på de store begivenheder, så er det også ens ansvar at gøre sig umage. Én måde at gøre det på er at lave noget i dag, man ikke har prøvet før.”

Kurset blev udbudt i samarbejde med Islands Journalistforbund.