Sådan skaber vi content - fra hele Norden

Alle artikler, foto, grafik og videoer er til fri redaktionel brug, og alt indhold er målrettet journalister og kommunikationsmedarbejdere i de nordiske lande.

Alle er velkommen til kommentere indhold, foto m.v.

Indhold

Vi modtager gerne artikler, nyheder, foto og videoer, der falder inden for vores formål. Kontakt os gerne for en drøftelse, hvis du er i tvivl eller send dit indlæg direkte.

Kontakt: redaktionen@njc.dk

Vores økonomiske ressourcer er begrænset, og kernen i vores aktivitet er, at vi deler indhold. Der vil kun i meget begrænset omfang, blive købt indhold.

Foto

Fotografen nævnes altid. Billeder må kun benyttes i forbindelse med redaktionel omtale. Ofte findes yderligere informationer i billedtekst og mouseover. En del billeder stammer fra Norden.org, der stiller en billededatabase til fri rådighed.

Find: Billeder fra Norden

Sprog

Alle skriver på det nordiske sprog, de foretrækker. Det betyder, at artikler og andet indhold veksler mellem svensk, norsk, islandsk, finsk, færøsk og dansk. Brug “Google Translate” som du finder øverst til højre på hjemmesiden. Det er en god hjælp.

Der er også artikler på engelsk. De kommer, når det er relevant indhold, der kun er skrevet på engelsk (fordi international målgruppe).

Vi bruger ikke ressourcer på oversættelser, idet hele grundtanken i det nordiske er, at vi forstår hinanden på vores nordiske sprog, og formålet med hele NJCs virke er også at fremme evnen til at forstå, læse og tale hinandens nordiske sprog.

Finsk, færøsk og islandsk har særlige udfordringer, fordi disse sprog ikke umiddelbart bliver forstået i de øvrige nordiske lande. Det må ikke holde skribenter og kommentarer tilbage. Alle er velkommen til at skrive på deres modersmål. Hvis der er forståelsesproblemer, har vi de digitale grupper på blandt andet Facebook, Twitter m.v. Her hjælper vi hinanden.

Grafik

Alle grafiske elementer er udarbejdet af NJC og er til fri redaktionel brug. Datakilder i form af website, rapporter m.v. er altid oplyst. Koden er åben og kan hentes. Der benyttes udelukkende software, der er gratis. Ofte bygger de på open source. NJC kan være behjælpelig med igangsætning, kopiering af kode, hvis der opstår behov.

Kontakt redaktionen hvis du vil høre mere: redaktionen@njc.dk  

 

Billede af de nordiske flag øverst:
Fotograf Johannes Jansson, norden.org

Seneste nyt

Om journalistik