Aarhus-kurset:  Klimakundskab – 20’ernes medier – Europa i 20’erne

Deltagere på Aarhus-2019 i Bruxelles.

Aarhus-kurset fornyes såvel i form som i indhold. Kurset opdeles i tre moduler over fire måneder, og indholdet målrettes, så den enkelte deltager kan udvikle sig i takt med de omfattende digitale forandringer, vi ser i branchen

Nordisk Journalistcenter har besluttet at forandre og forny det velkendte brand Århus-kurset, der i 2020 går ind i sin 63. sæson. Kurset fornyes såvel i form som i indhold. I stedet for tre fortløbende uger bredes kurset ud, så deltagerne får mere tid til at fordøje, omsætte og reflektere over det lærte. Samtidig får deltagerne en unik mulighed for at udvikle sig, personligt såvel som fagligt og arbejde med ’kompetenceudvikling og innovation’, f.eks. i temaer som ’fortællemetoder til sociale medier, webdocs og podcast’, ’løsningsorienteret journalistisk’ og ’datajournalistik’.

Tilmelding og mere information: Aarhus-kurset 2020

Det nye Aarhus-kursus opdeles i tre moduler fra september til december 2020 med tid til webinarer, projektarbejde og/eller publicering mellem modulerne.

Ruten bliver Aarhus – Island – Bruxelles, fordelt således:

Modul 1: ’Medier i 20’erne’
5 dage i Århus (27. september – 2. oktober)

Fokus på deltagerne, mediernes udvikling og kompetenceudvikling (f.eks. podcasting, ultralokale nyheder, sociale medier, løsningsorienteret journalistik).
Tværgående: Nordens velfærdsmodel, Norden som bæredygtig og klimavenlig region.

Modul 2: ’Island i førersædet’
5 dage i Reykjavik  (25. – 30. oktober)

Bæredygtig i 20’erne, Arktis, klimakrise og masseturisme. Aktivisme vs journalistik. Island varetager i 2020 præsidentskabet i Nordisk Råd, der er dybt engageret i Arktis, og derudover har Island formandsskabet for Arktisk Råd (2019-21), der er de arktiske regeringers primære samarbejdsorgan. De islandske politikere, diplomater og eksperter er derfor netop nu særligt indstillet på dialog med medierne.
Fagligt: Nye redskaber i klima-journalistikken.

Modul 3: ’Europa i 20’erne’
5 dage i Bruxelles (29. november – 4. december)

Det nye EU, EU’s nye grønne pagt, Nordens forhold til EU, fællesskabets værdier, populisme, migration, vækst, digital fremtid.
Fagligt: Nye redskaber i EU-dækningen.

Om Aarhus-kurset

Aarhus-kurset er verdenskendt i Norden for at skabe unikke og stærke netværk af kolleger på tværs af de nordiske lande. Kurset lanceres med detaljeret program, kursusgebyr og andre praktiske oplysninger i januar 2020.

Er du interesseret, kan du allerede nu komme på vores interesseliste. Skriv til NJC’s internationale koordinator, Elisabeth Bjarløv på eb@dmjx.dk 

Kursusbeskrivelse

Mere information og detaljer om kurset opdateres her: Aarhus 2020 – 20’ernes årti

Seneste nyt: NJCs Aarhus-kursus – gennemført i mere end 60 år

Aarhus 2019 var også i Riga. Her kursusleder Asbjørn slot Jørgensen med Sanita Jemberga, Executive Director and Editor at The Baltic Center for Investigative Journalism Re:Baltica. Foto: Joan Rask

 

Her en del af gruppen fra Aarhus 2019 på vej til oplæg hos Nordisk Ministerråds kontor i Riga. Foto: Joan Rask

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *