Studietur til Kaliningrad – det mest vestlige Rusland

Kaliningrad – det mest vestlige Rusland

NJC inviterer i 2018 på studietur til Kaliningrad – en usædvanlig studietur, der især handler om at danne netværk med lokale mediefolk, aktivister og beslutningstagere.

I Kaliningrad bor de vestligste af alle russere, både i geografisk og mental forstand. Hvor den typiske russer aldrig har været uden for landets grænser, kommer den typiske indbygger i Kaliningrad kun sjældent til det “store Rusland”. Til gengæld har hun Schengen-visum og rejser regelmæssigt til nabolandene Polen eller Litauen.

På kurset vil vi lægge vægt på at mødes med så mange lokale som muligt. Vi inviterer til, at nordiske og russiske journalister kan diskutere indbyrdes, udveksle erfaringer og danne netværk med henblik på fremtidigt journalistisk samarbejde.

Samtidig vil deltagerne på kurset få et overblik over mediesituationen i Kaliningrad, som er præget af stor mangfoldighed og mange små, uafhængige medier.

Kursusledere bliver de erfarne Ruslandskendere, journalist Uffe Gardel og Arne Grove, tidl. chef for Nordisk Ministerråds kontor i Kaliningrad.

Datoer: Udrejse mandag den 9. april 2018, hjemrejse lørdag den 14. april 2018.

Mere om pris, program og tilmelding følger snarest.

NB: Ønsker du direkte besked, når det detaljerede program udkommer så skriv til: kontakt@njc.dk